25 жовт. 2016 р.

Лінгвістична школа

Процес самоосвіти вчителя безупинний. Читаємо, спілкуємося із цікавими людьми, обмінюємося досвідом, щось піглядаємо у колег - і все це з однією метою: бути цікавим своєму учневі, іти в ногу з часом, щоб про вчителя не сказали: чому він може навчити покоління, яке опанувало технічні інновації (так перефразувала вислів Остапа Дроздова).
Сьогодні разом із колегами-філологами нашого міста були на гостині у Запорізькі спортивній школі № 18, де відбулася зустріч із творчою групою вчителів Шевченківського району.
Спочатку, після реєстрації, трохи розстроїлася, бо не потрапила на презентацію квест-технології. Відвідали майстер-клас вчителів ЗОШ № 52 "Формування полікультурної компетенції під час проведення позакласної роботи (предметна декада російської мови та літератури)". Здавалося, ну що нового можна дізнатися? Але виявилося, що можна.
Щедурських Ю.М. представила дуже цікаву систему позакласної роботи: ігри "Лабіринт"та "Що?Де? Коли?", вікторина "Бюро знахідок"(речі літературних героїв), конкурс "Знайди помилку" (фото оголошень із помилками). Родзинка - тематичні декади: ономастичний калейдоскоп, музеї світу, картинна галерея, парад гринджол та Святих Миколаїв, театральний світ, театральна маска.
Всього так багато і все настільки різнопланове, що виникає одне питання: КОЛИ ви це встигаєте???? Але встигають: креативно, натхненно, завзято...
Учасники майстер-класу, виконуючи практичне завдання ("Драматизація на уроках літератури"), переконалися, що такий вид роботи мобілізує, розвиває, надихає, згуртоваує.
Отримала величезне задоволення! Дякую! Ваші ідеї спробуємо разом із учителями та учнями ЗОШ № 75 осмислити, переоформатувати, апробувати та посадити на свій грунт.
Більше про досвід колег Шевченківського району тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар